Известие

Collapse
No announcement yet.

Каква полираща паста да си купя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Каква полираща паста да си купя?

Здравейте отново на всички.

По боята на колата имам леки драскотинки, много странни все едно е шкурена със ситна шкурка по лака. Мисля, че с добра паста ще се заличат пустите му драскотинки, но не знам каква да взема.

Ако има хора тук които са се сблъсквали с този въпрос да помагат.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Turtle Wax

Comment

Ти твоята с така ли я полира? Като я видях на живо изглеждаше потресаващо добре боята

Ако си ползвал същата, от къде да я поръчам?

Comment

Ами колега има абразивни пасти, които отнемат тънка част от слоя и по този начин заличават разни драскотини, но аз лично не ги ползвам.
        Turtle е добра, а аз си купих една също хубава, пак неабразивна паста от бензиностанция Шел, в синьо бяла кутия, карбонова вакса, немско произвоство, около 18-22 лева на Sonax.Ако я намериш от магазин ще е по евтина със сигурност.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от oem
          Ти твоята с така ли я полира? Като я видях на живо изглеждаше потресаващо добре боята

Ако си ползвал същата, от къде да я поръчам?
          По OMV ги има, а също и в МЕТРО На Алфата още не съм я ползвал, но Фиата съм го полирал с нея.

Алтернатива е и 3M, но тя е малко по-скъпичка

Comment

Най-добре е ако имаш някой лев за даване отиди при някой бояджия да ти я полира с машина. По възможност познат за да ти я направи читаво. Първо я минават със водна шкурка да свалят лака и после с 2 или 3 пасти машинно. Става като нова.
            Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
            EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
            EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Имам такъв човек, но ми каза само да си купя паста.

Comment

Е то добре, но аз до колкото разбрах питаш за паста за ръчно пастиране. Има разлика между ръчно пастиране и машинно полиране.

Comment

Вземи паста на 3М първи и трети номер първо първо с първи че е едра после с трети става идеало заличава драскотини стига лака да не липсва изцяло. това се прави само при необходимост защото пастите са абразивни и после само я мажи с вакса на метро има една в зелено шише дето се пръска някъде 10лв може и по малко много съм доволен но тя е само за блясък а иначе пастите заличават драскотини.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

За машинно пастиране говоря аз.

Comment

новачев също говори за машинно пастиране

ама като не разбираш прати твоя човек да ти земем пастата че кой знае кво ше ти продадат
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

човеко машина отидо да питам на едно две места и ми викат 70-120 лв ало кола ли ще си копувам пастата е общо 10 лв още 20 лв за тиксо за облепяне на уплътнения и два гъби специални за пастиране и чнак глава ахмак ръка за 4-5 часа бях готов. Знаех къде има драскотини предварително и там отделях повече време . Иначе търтея е прав пастите са за машинно пастиране.
                        156 1,8 ТS 99
                        Nissan Murano 2005

Comment

С най-голямо удоволствие бих си я полирал и сам, но нямам машина. Новачев, ти с какво полира бе брат?

Comment

На ръка с машина е доста опасно с едрата паста докато натиснеш и си свалил лака и няма оправяне после трябва да се внимава а и лака изтънява доста с машината ако се натиска.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от wwweb
                              Turtle Wax
                              Купих я същата. Тя тази не е абразивна, но се надявам да свърши работа. Достраша ме да взема абразивна.

Comment

Working...
                              X